Over Mij

 

• Geboren 1955 in Zeist.
• Studeerde twee jaar geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
• Studie Regie-Documentaire en Montage aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie.
• Werkt sinds 1986 in diverse disciplines voor Nederlandse en buitenlandse omroepen. O.A. KRO, TROS, IKON, TELEAC, NIK, ZDF, NHK
• Woont sinds 2003 in Woldendorp, gemeente Delfzijl

Van karakter ben ik nieuwsgierig en voel ik mij betrokken bij mensen en ontwikkelingen die hen raken. Deze twee kenmerken zijn altijd sterke drijfveren geweest in mijn handelen. Ik wilde werken in de (achtergrond)journalistiek en ging geschiedenis studeren om dieper op onderwerpen in te kunnen gaan. Het had ook psychologie of antropologie kunnen zijn. Na omzwervingen in de fotografie en de radio ging ik studeren aan de filmacademie. Daar voelde ik mij als een vis in het water. Alle creatieve aspecten van het maken van een documentaire spraken mij aan. De zeggingskracht van documentaires is bovendien groot.

Na mijn studie aan de filmacademie ben ik gaan werken in het film- en televisievak. Ik ben als regisseur en editor betrokken geweest bij een veelheid aan producties. Sociale en culturele onderwerpen hebben mijn voorkeur. Zo maakte ik een serie over kinderrechten in zes landen en monteerde ik grote documentaires over Anne Frank, Wim Kan en Frans Halsema.

Meerdere producties hebben prijzen gewonnen, zoals de International Emmy Award, prijzen op het filmfestival van Straatsburg en een derde prijs bij de Prix Jeunesse.